Rakennusprojektin tausta
Olen unelmoinut omasta pikku kodistani pitkään ja hartaasti. Viimeistään kun näin videoita muiden Tiny House on Wheels - kodeista ajattelin, että tuommoisen haluan! En vaan osannut rakentaa. Sitten elämääni tuli ankat, ja siinähän oli parempi opetella rakentamaan. Ensin tein pienen kesäkopin niille, ja sitten isäni avustuksella 10 neliön talviasumuksen niille. Jo ensimmäistä pikku kopperoa nikkaroidessani ajattelin, että haluan rakentaa seuraavaksi oman kodin. Nyt tämä projekti on aloitettu ja olen onneksi saanut siihen hyvän ystävän avukseni. Alla yksi video Alaskassa sijaitsevasta pikkutalosta, joka on inspiroinut oman projektini kanssa.

Pienen pyörillä olevan talon etuja:
​
- edulliset rakennuskustannukset
- minimaalinen byrokratia (pyörillä oleva) rakennus vaatii vain toimenpideluvan pitkäaikaiseen tontille sijoittamiseen, mutta itse rakentaminen ei vaadi rakennuslupaa
- liikuteltavuus tuo monia mahdollisuuksia mukanaan!
- traktorikärryn päälle rakentaessa voi talonsa tehdä luonnonmateriaaleista. Autovetoisella kärryllä painoraja on 3500kg, ja silloin rakenteet täytyy käytännössä tehdä kevyistä muovijutuista.
- pienesti asuminen on ekologisempaa kuin suuresti asuminen (yllättävää, tiedän..)
- mahdollistaa maalla asumisen ilman suuria sitoumuksia (kuten talon ostamista, tietämättä viihtyykö paikkakunnalla)
​
Haasteita:
​
- vesihuolto vaatii suunnitelmallisuutta. Käytännössa pyörillä oleva talo kannattaa sijoittaa jonkun rakennuksen läheisyyteen, jossa vesihommat pelaa. Tai sitten keksiä miten vesiputket voi vetaa pikkutaloon niiden jäätymättä, onhan siihenkin välineistöä.
- pyörillä olevaan rakennukseen ei voi varata liikaa painoa, joten esim. varaavan takan rakentaminen ei onnistu, ellei traileri ole todella järeää tekoa.
​
​
​